Στο διαδίκτυο τα μετεωρολογικά δεδομένα του Δήμου Νάξου

O Δήμος Νάξου σας ανακοινώνει  την λειτουργία δύο μετεωρολογικών σταθμών που μεταδίδουν συνεχόμενα στο διαδίκτυο τις  καιρικές συνθήκες  του νησιού.
Για την πεδινή Νάξο ο  πρώτος σταθμός έχει εγκατασταθεί στο Δημαρχείο  και οι μετρήσεις του βρίσκονται στην διεύθυνση http://www.meteo.gr/stations/naxos
Για την ορεινή Νάξο ο δεύτερος σταθμός έχει εγκατασταθεί στο χωριό Κυνίδαρος  και οι μετρήσεις του βρίσκονται στην διεύθυνση http://www.meteo.gr/stations/kynidaros
Σημειώνουμε ότι ο μετεωρολογικός του Κυνίδαρου υποστηρίζεται από το ασύρματο δίκτυο που υλοποιήθηκε από το Δήμο Νάξου και την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Σύντομα θα εγκατασταθεί  και ένας τρίτος μετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή Μικρή Βίγλα  για τους  λάτρεις  των  θαλάσσιων σπορ. Ο σταθμός της βίγλας θα υποστηρίζεται από το υφιστάμενο ασύρματο δίκτυο Στελιδά –Αγ Προκόπιος – Αγ Άννα – Πλάκα – Μικρή Βίγλα.
Στην ιστοσελίδα του meteo.gr επιλέγοντας ο καιρός τώρα θα μπορείτε να βλέπετε τα τρέχοντα αλλά και ιστορικά δεδομένα των σταθμών. 

Ο Δήμαρχος Νάξου Νικόλαος Μαράκης δήλωσε:
« Πίσω από  ένα επιτυχημένο έργο πληροφορικής βρίσκεται μια πολύ καλή συνεργασία ανθρώπων.
Θέλω να ευχαριστήσω:
Τους επαγγελματίες του νησιού που  παραχώρησαν χώρο για την δημιουργία του ασύρματου δικτύου Στελίδα – Μικρή Βίγλα. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την υποστήριξη   των  μετεωρολογικών σταθμών. 
Τον υπάλληλο του Μετεωρολογικού Σταθμού της Νάξου  για την πολύτιμη προσφορά γνώσεων προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η δράση.»