Προώθηση της χρήσης των ευρυζωνικών υπηρεσιών και της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο

 Την τελευταία τριετία με την βοήθεια των χρηματοδοτήσεων του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου ολοκληρώθηκαν πολλά έργα πληροφορικής και επικοινωνιών στους Δήμους όλης της Ελλάδας.
Όπως όμως έχουμε επισημάνει οι πολίτες τις περισσότερες φορές αγνοούν αυτά τα έργα ,οπότε η χρήση τους είναι περιορισμένη.
Άρα η δημοσιοποίηση των έργων αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την αξιοποίηση των ψηφιακών δράσεων.Η ΤΕΔΚ Λασιθίου οργάνωσε με επιτυχία ημερίδα στις 20-11-2009 στον Άγ.Νικόλαο για την προβολή και προώθηση των έργων ευρυζωνικότητας και παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών.


Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Λασιθίου (ΤΕΔΚ Λασιθίου) διοργάνωνε, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ, ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Προώθηση της χρήσης των ευρυζωνικών υπηρεσιών και προώθηση της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο». Στόχος ήταν να ενημερωθούν καθηγητές, γονείς και μαθητές για τα ευρυζωνικά δίκτυα και την ασφαλή πλοήγηση. Την διοργάνωση είχε η εταιρεία Neoanalysis ΕΠΕ και το έργο συγχρηματοδοτείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας με Εθνικούς και Κοινοτικούςπόρους.

Στην εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «… στον Άγιο Νικόλαο έχουμε κάνει προόδους στα ευρυζωνικά δίκτυα και σήμερα θα μάθετε περισσότερα για τη σωστή χρήση τους. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες αλλά και πολλοί κίνδυνοι στο διαδίκτυο και θα πρέπει πάντα να κρατάμε τις ισορροπίες. Να μην ξεχνάμε και τις προσωπικές μας σχέσεις που είναι πιο σημαντικές από έναν υπολογιστή. Ελπίζω σήμερα να βγούμε σοφότεροι…»

Στην συνέχεια μίλησε ο υπεύθυνος Νέων Τεχνολογιών του Δήμου Αγ. Νικολάου, κ. Μιχάλης Μακάκης, ο οποίος ενημέρωσε για τα έργα και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί στο Δήμο μας σε ότι αφορά στον τομέα της τεχνολογίας. Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μακάκης έκαμε μια σύντομη παρουσίαση της ιστοσελίδας του Δήμου Αγίου Νικολάου (www.dimosagn.gr) και των δυνατοτήτων που θα παρέχονται από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.