Ημερίδα για την έναρξη του Προγράμματος "Εξειδικευμένη κατάρτιση εργαζομένων στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση στις Τ.Π.Ε..."

Την Παρασκευή, 17/07/2009, και ώρα 12:00 μ.μ., στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ – Μεγάλο Αρσενάλι) στα Χανιά πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την έναρξη του Προγράμματος «Εξειδικευμένη κατάρτιση εργαζομένων στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), καθ’ οδόν προς τον σύγχρονο Δήμο» Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Χαλανδρίου και Πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε., κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε, κ. Γεώργιος Βασαρδάνης, ενώ σημαντική τοποθέτηση έκανε ο Δήμαρχος Χανίων, κ.Κυριάκος Βιρβιδάκης. Στα πλαίσια της ημερίδας κ. Γ. Βασαρδάνης παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα «Καθ' οδόν...», τοποθετώντας το στο πλαίσιο του Προγραμματισμού και των Δράσεων της ΚΕΔΚΕ για την προώθηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας στην Αυτοδιοίκηση. Υπογράμμισε ότι η χώρα μας, ακολουθώντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, επενδύει σημαντικά στην εκπαίδευση των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα, με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, για μια Ελλάδα ανταγωνιστική. Ο κ. Βασαρδάνης τόνισε την πρόκληση που αποτελεί για την ΠΕΤΑ η υλοποίηση ενός σύνθετου έργου (10 διεθνείς διαγωνισμοί, προϋπολογισμού 3,7 εκ € διενεργήθηκαν από την ΠΕΤΑ για να υλοποιηθούν τα επιμέρους τμήματα που συγκροτούν το έργο), σε εξαιρετικά πιεστικές προθεσμίες, αλλά και την πολύτιμη τεχνογνωσία που αποκτούν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης επιχειρώντας σε επίπεδο υψηλών απαιτήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρονική διάρκεια του προγράμματος εκτείνεται μέχρι τις 31/12/2009, ενώ προβλέπονται τρεις παραγωγικές ενότητες κατά την υλοποίηση, οι οποίες αφορούν σε εκπόνηση/ δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού, ανάπτυξη & Εγκατάσταση Πληροφοριακών και Υποστηρικτικών Συστημάτων και υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης. Το έργο της Κατάρτισης «Καθ' οδόν...» έχει προϋπολογισμό 4,72 εκ € και απευθύνεται σε 5.000 εργαζόμενους στους ΟΤΑ, οι οποίοι επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους. Οι εργαζόμενοι που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα θα αποκτήσουν δεξιότητες σε θέματα Επιχειρηματικής Νοημοσύνης, (βυδίηβδδ ΙηΐβΙΝςβηοβ), Ευρυζωνικών και άλλων Δικτύων, υποστήριξης των σημαντικών έργων Πληροφορικής που υλοποιούνται στους Δήμους της χώρας (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών, κ.ά.)
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.info-peta.gr/ ή τηλεφωνήστε: ΠΕΤΑ. Α.Ε., κα Μαρία Ζώταλη, τηλ.: 210 8252504 ε, κα Εύα Γλυκοπούλου τηλ.: 210 80 19 444.