Πόλεις με ταυτότητα :Εφαλτήριο ανάπτυξης στον 21ο αιώνα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 6-11-2009 στο Ηράκλειο η Ημερίδα με τίτλο "Πόλεις με ταυτότητα :Εφαλτήριο ανάπτυξης στον 21ο αιώνα" στο κτίριο της παλιάς Λαχαναγοράς.Στην Ημερίδα συμμετείχαν 80 περίπου άτομα.Ανάμεσά τους Βουλευτές , Δήμαρχοι και άλλοι Δημοτικοί παράγοντες,εκπρόσωποι του Τουριστικού τομέα της πόλης κά.Από τους εισηγητές , τις παρεμβάσεις αλλά και από τις τοποθετήσεις του κοινού αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για τα θέματα οικοδόμησης ταυτότητας ενός τόπου,αξιοποίησης της για την προβολή του, για την χρήση του διαδικτύου στην προβολή ενός τόπου και για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μιά "έξυπνη" πόλη.
Σημαντικά στοιχεία για τα αποτελέσματα της ημερίδας είναι:
1. Η διατύπωση της επιθυμίας από τρείς πόλεις ( του Ηρακλείου , του Βόλου και της Καβάλας )να συνεργασθούν για να μελετήσουν από κοινού αυτά τα θέματα.Αποφασίσθηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσουν συνάντηση για να οργανώσουν τις επόμενες ενέργειες.
2. Η εκδήλωση επιθυμίας από τουριστικούς παράγοντες της πόλης μας να επαναληφθούν παρόμοιες ημερίδες με τελικό σκοπό την βελτίωση της τουριστικής εικόνας της πόλης.

Σας παρουσιάζουμε τις ομιλίες των :

Μοχιανάκη Κ.,τεχνικού συντονιστή του δικτύου ΙΚΑΡΟΣ,
Θέμα : «Στρατηγικό σχέδιο: Εργαλείο οικοδόμησης και αξιοποίησης της ταυτότητας μιας πόλης».
Σαϊτάκη Αρτ. Δ/τος Συμβούλου της Εταιρείας Διαχείρισης & Ανάπτυξης του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης.
Θέμα : «Τεχνολογία και «έξυπνες» πόλεις: μια πρόκληση για το μέλλον»
Μαριάννα Σιγάλα, Επίκουρος Καθηγήτρια Διοίκησης Υπηρεσιών στον Τουρισμό, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Θέμα : «Συμμετοχικό Διαδίκτυο και e-Marketing Πόλεων»

Για μια πλήρη παρουσίαση της ημερίδας ανατρέξτε στην ανάρτηση του blog "citybranding".