Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Χανίων και Πολυτεχνείου Κρήτης

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου υπεγράφη μεταξύ Δήμου Χανίων και Πολυτεχνείου Κρήτης προγραμματική σύμβαση με θέμα την «Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιων για την ενεργοποίηση και παραμετροποίηση του Μητροπολιτικού δικτυού οπτικών ινών του Δήμου Χανίων»

 

Ο Δήμος Χανίων διαθέτει αυτή τη στιγμή περί τα 70 χιλιόμετρα οπτικής ίνας μέσα στην πόλη καθώς και στους περιαστικούς Δήμους τα οποία κατασκευάστηκαν στα πλαίσια των Προσκλήσεων 93 (37 χλμ) και 195 ( 33 χλμ.) του Ε.Π Κοινωνία της Πληροφορίας. Τα δίκτυα αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος των πολιτών.

Σκοπός της προγραμματικής σύμβασης είναι η βέλτιστη αξιοποίηση του Μητροπολιτικού δικτύου οπτικών ινών του Δήμου Χανίων καθώς και άλλων σχετικών δικτυακών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης μπορεί να ανταποκριθεί στην υλοποίηση της παρούσας σύμβασης καθόσον έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και κατ’ εξοχήν υψηλή επιστημονική κατάρτιση για την υλοποίηση του έργου αυτού καθώς συγκροτείται με επιστημονικό προσωπικό με πολυετή εξειδικευμένη εμπειρία στον τομέα αυτό.

Τα Συγκεκριμένα έργα που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια της Προγραμματικής είναι:

  1. Η δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος μετάδοσης εικόνας και ήχου στο διαδίκτυο από την αίθουσα του ΔΣ Χανίων και την αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ). Το Πολυτεχνείο Κρήτης θα αναλάβει τη μελέτη, επίβλεψη των εργασιών εγκατάστασης και την αρωγή για την παραμετροποίηση του εν λόγω συστήματος.
  2. Η διασύνδεση των κτιρίων του Δήμου Χανίων με την κατάλληλη παραμετροποίηση του ενεργού εξοπλισμού που εγκαταστάθηκε στα πλαίσια του έργου Μητροπολιτικό Δίκτυο οπτικών ινών.
  3. Η δημιουργία ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου σε επιλεγμένες περιοχές της πόλης των Χανίων (κεντρικές πλατείες) για την δωρεάν ασύρματη πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο) καθώς και την παροχή και άλλων ατελών υπηρεσιών. Το Πολυτεχνείο Κρήτης θα αναλάβει κατάλληλη μελέτη, παραμετροποίηση και επίβλεψη των εργασιών εγκατάστασης εξοπλισμού .
  4. Και γενικά κάθε είδους αρωγή στην σύνταξη τεχνικών δελτίων που θα υποβληθούν από τον Δήμο Χανίων για χρηματοδοτούμενα έργα Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα πλαίσια του Γ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ.