Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Πύλης του Δήμου Νάξου


Παρουσιάσθηκε την 15-7-2009 σε ημερίδα ενημέρωσης στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Ι.Καμπανέλης στην Νάξο η δημοτική πύλη του Δήμου.Ο Δήμαρχος Νάξου παρουσίασε την πύλη και είπε τα παρακάτω:

 
Η ομιλία του Δημάρχου
 
 
Αγαπητοί συμπολίτες
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη σημερινή σας παρουσία, εκ μέρους ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, και να σας καλωσορίσω σε αυτή την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του Δήμου Νάξου.
Κυρίες και Κύριοι
Η σημερινή μας συνάντηση αποτελεί την έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Πύλης του Δήμου Νάξου για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών. Πρόκειται για μία μεγάλη προσπάθεια αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών που θα λειτουργεί αποδοτικά προς όφελος των πολιτών, των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών του Δήμου μας. Ακολουθώντας τις ραγδαίες εξελίξεις της Πληροφορικής ο Δήμος μας υλοποίησε ένα σύγχρονο δικτυακό τόπο.. Έργο ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας.
Με τον νέο ηλεκτρονικό αυτό τόπο ανοίγουμε μία ακόμη οδό επικοινωνίας με τους δημότες μας και τους επισκέπτες της Νάξου.
Η πλοήγηση στις σελίδες μας, θα σας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για το Δήμο και τις υπηρεσίες του, θα σας ενημερώνει για τις δραστηριότητες που γίνονται ή προγραμματίζονται, θα σας παρέχει τη δυνατότητα να υποβάλλετε τα αιτήματα σας, να πραγματοποιείτε ηλεκτρονικές πληρωμές, να διαβάζετε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να πληροφορείστε για τις τρέχουσες προκηρύξεις, να ψηφίζετε σε δημοσκοπήσεις. Επιπρόσθετα θα μπορείτε να γνωρίζετε όποια στιγμή το θελήσετε όλες τις συναλλαγές σας με το Δήμο και σε ποιο στάδιο βρίσκονται.
Αγαπητοί φίλοι
Ο Δήμος μας προχωράει με σταθερά βήματα από την μηχανογράφηση στην ψηφιακή αυτοδιοίκηση. Βαδίζουμε ψηφιακά και συμπορευόμαστε μαζί με τις έννοιες διαφάνεια, λογοδοσία, συμμετοχικότητα.
Παράλληλα με την κατασκευή του δικτυακού τόπου έχουμε υλοποιήσει και σχεδιάζουμε σπουδαίες δράσεις νέων Τεχνολογιών. Αξιόλογα έργα όπως:
Το Μητροπολιτικό δίκτυο Οπτικών Ινών που ήδη διατρέχει την Χώρα της Νάξου.
Γεωγραφικά Συστήματα που προβάλουν την Πολιτισμική μας κληρονομιά.
Δικτυακό τόπο για την τουριστική προβολή της Νάξου.
Ασύρματα δίκτυα σε ψηφιακά αποκλεισμένα Χωριά και τουριστικές Περιοχές.
Εγκατάσταση σταθμών πράσινης ενέργειας που βοηθούν το περιβάλλον και αξιοποιούν την πληροφορική.
Όλες οι ανωτέρω δράσεις συμβάλουν αποτελεσματικά στην δυνατότητα πρόσβασης όλων των Πολιτών στην νέα μας ιστοσελίδα.

Η Δημοτική μας Πύλη είναι ένα έργο πληροφορικής που μπορεί να έχει έναρξη αλλά δεν έχει τερματισμό. Δεν σημαίνει πως υλοποιήσαμε το έργο και τελειώσαμε.

Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, ο δρόμος της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης είναι μεγάλος. Από σήμερα προσδοκούμε να βρισκόμαστε συνεχώς κοντά στον πολίτη 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 μέρες το χρόνο.
Επιτεύγματα Πληροφορικής και συνεργασία ανθρώπων είναι λέξεις συνυφασμένες.
Πρόσφατα ο Δήμος μας υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας με τους Δήμους Κρήτης και Αιγαίου σε θέματα νέων τεχνολογιών.
Μέσα από αυτό το διαδημοτικό δίκτυο γεννήθηκε ένας καταστατικός χάρτης υποχρεώσεων των Δημοτικών αρχών προς τους πολίτες.
Ένας πολύτιμος οδηγός για την προστασία των δικαιωμάτων των δημοτών στην κοινωνία της γνώσης. Εμείς φιλοδοξούμε να τον εφαρμόσουμε πιστά για την σωστή λειτουργία της Δημοτικής μας Ιστοσελίδας.
Αγαπητοίσυμπολίτες
σας προτρέπω, να εμπιστευτείτε την ηλεκτρονική μας πύλη, ακόμη και αν δεν έχετε πολλές γνώσεις πληροφορικής ή δεν διαθέτετε προσωπικό υπολογιστή. Η πόρτα του Δημαρχείου μας είναι ανοικτή.
Παρέχουμε για την άμεση εξυπηρέτηση σας Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και έμπειρο προσωπικό στον τομέα της πληροφορικής, πρόθυμο να σας βοηθήσει.

Με αίσθημα ευθύνης θέλω να επισημάνω ότι η δύναμη της Δημοτικής μας Πύλης είμαστε εμείς, οι πολίτες. Η συμμετοχή όλων μας είναι αυτή που θα καταξιώσει αυτό το καινοτόμο έργο ως σημαντικό και επιτυχημένο.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, που δούλεψαν όλο αυτό το διάστημα με συνέπεια, προκειμένου να είναι έτοιμη και λειτουργική η ηλεκτρονική πύλη του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Νάξου
Νικόλαος Μαράκης