Οι ηλεκτρονικές πληρωμές στο Δήμο Ηρακλείου

Μια ακόμα προσπάθεια να προωθήσει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες , έκανε ο Δήμος Ηρακλείου, με τον Δήμαρχο κ.Γιάννη Κουράκη να παραχωρεί συνέντευξη τύπου για το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών.

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου επιθυμώντας να βελτιώσει την εξυπηρέτηση του δημότη , έχει προχωρήσει στην εισαγωγή στην οικονομική υπηρεσία της, συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών που  εφαρμόζεται  με την παρακάτω διαδικασία.

 

1.      Εγγραφή του χρήστη στο site του Δήμου
Ο χρήστης «επισκέπτεται» τη σελίδα του Δήμου, heraklion.gr, και μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e-υπηρεσίες, e-πληρωμές) εγγράφεται στην Πύλη του Δήμου (Εισαγωγή των στοιχείων του αναλυτικά : όνομα, Α.Φ.Μ., δ/νση, τηλ., κωδικό πρόσβασης κ.α.).
2.      Πιστοποίηση της ταυτότητας του χρήστη
Ο δημότης για μία και μόνο φορά (την πρώτη) επισκέπτεται την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, όπου με την επίδειξη της ταυτότητάς του, γίνεται  από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, ο έλεγχος της εγγραφής του και η σύνδεση της με την οικονομική του καρτέλα.
3.      Εξαγωγή χρεώσεων στο internet
Σε 24 ώρες από την πιστοποίηση της ταυτότητας του χρήστη,  ενεργοποιείται ο λογαριασμός  του και στο εξής ο δημότης έχει τη δυνατότητα μέσω διαδικτύου, να ενημερωθεί για όλες τις βεβαιωμένες οφειλές του προς το Δήμο Ηρακλείου, οι οποίες προέρχονται από κάθε είδους Δημοτικά Τέλη και Πρόστιμα, (Κοινόχρηστοι Χώροι, ΤΑΠ, Δημοτικά Τέλη, Τέλη Παρεπιδημούντων, Κλήσεις, κ.α) με πλήρη ανάλυση των αρχικά βεβαιωμένων ποσών και ακριβή υπολογισμό των προβλεπόμενων προσαυξήσεων.

Μπορεί επίσης να εκτυπώσει την καρτέλα του με διάφορα κριτήρια, συγκεντρωτικά και αναλυτικά και ακόμα  να πληρώσει το σύνολο  αυτών  των οφειλών, είτε στην τράπεζα, είτε  με χρήση της  πιστωτικής  του κάρτας.

Με την ευκαιρία αυτής της νέας δυνατότητας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε ότι ο εκσυγχρονισμός του Δήμου και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για ταχύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των δημοτών, βρίσκεται πάντα στις κορυφαίες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.