Μνημονίο Συνεργασίας για τη δημιουργία στην Κρήτη Δικτύου Προώθησης του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης


Ο Δήμος Ηρακλείου με αφορμή τη βράβευσή του με το Εθνικό Βραβείο Ποιότητας των Δημοσίων Υπηρεσιών αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διάδοσης της διαδικασίας Εφαρμογής του Κ.Π.Α.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη δημιουργία δικτύου προώθησης του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και Δήμων της Κρήτης.


Αντικείμενο του δικτύου αυτού αποτελεί η εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης στη Δημόσια Διοίκηση με στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη. Εκτός των Δήμων, συμβαλλόμενος φορέας είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, με την αρμόδια Διεύθυνση Ποιότητας και Αποδοτικότητας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης χαιρέτισε την εκδήλωση ενώ ο πριν την υπογραφή του μνημονίου ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Μανόλης Αλεξάκης στην ομιλία του ανέπτυξε τη νέα αντίληψη στη δημόσια διοίκηση που αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα. Το αποδοτικότερο εργαλείο εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών και της συνεχούς βελτίωσής τους αποτελεί η εφαρμογή του Κοινού πλαισίου Αξιολόγησης, καλώντας το νεοσύστατο δίκτυο να ανταποκριθεί με υπευθυνότητα στο δύσκολο ρόλο που αναλαμβάνει.

Σημειώνεται δε, ότι το δίκτυο είναι ανοικτό σε οποιονδήποτε φορέα θελήσει στην πορεία να συμμετέχει σε αυτό.

Οι φορείς που υπέγραψαν σήμερα είναι οι:

Δήμος Ηρακλείου, Δήμος Τεμένους, Δήμος Γεροποτάμου, Δήμος Θραψανού, Δήμος Αστερουσίων, Δήμος Χανίων, Δήμος Ιεράπετρας, Δήμος Αρχανών, Δήμος Γοργολαΐνης , Δήμος Αγίου Νικολάου, Δήμος Ακρωτηρίου, Δήμος Χερσονήσου. Επίσης στο δίκτυο συμμετέχουν οι Δήμοι Αρκαλοχωρίου και Ιτάνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή συνάντηση παρευρέθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου.

Το δίκτυο είναι ανοικτό για τους φορείς του Δημοσίου που θα θελήσουν στο μέλλον να συμμετέχουν σε αυτό.

.