Η χρήση των νέων τεχνολογιών για "Smart cities" στην Ευρώπη

Το δίκτυο EUROCITIES ,στο οποίο συμμετέχει από το 1998 ο Δήμος Ηρακλείου , σε συνεργασία με το DIGITALEUROPE οργανώνουν μια συνεδρία σχετικά με τις «Smart Cities». Η συνεδρία θα φέρει σε επαφή κορυφαίους ειδικούς από τον τομέα των πληροφοριακών και επικοινωνιακών τεχνολογιών καθώς και πόλεις και ερευνητές για να συζητήσουν τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί μία πόλη να γίνει πιο «έξυπνη» και να παραμείνει «έξυπνη» σε βάθος χρόνου. Οι τεχνολογίες αυτές μπορούν να επιτρέψουν την πιο συνειδητή και αποτελεσματική χρήση της ενέργειας για τη μείωση των ρυπογόνων εκπομπών καθώς και τη διατήρηση ενός βιώσιμου αστικού περιβάλλοντος.

Μια πρώτη ομάδα θα εξετάσει μια σειρά από μελέτες συγκεκριμένων περιπτώσεων σχετικά με τη μέτρηση, την προβολή και τη συγκρισιμότητα των εκπομπών και των ενεργειακών δεδομένων, με ιδιαίτερη προσοχή στις δυνατότητες των έξυπνων δικτύων και των έξυπνων μέτρων. Στο δεύτερο μέρος της συνεδρίας θα ανοιχτεί διάλογος και θα συζητηθούν προσεγγίσεις για μια βιώσιμη αλλαγή στη συμπεριφορά των επιχειρήσεων και των πολιτών και των αναγκαίων μοντέλων συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για τη δημιουργία μιας πραγματικά «έξυπνης» πόλης.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση «Smart Cities» του δικτύου EUROCITIES ζωντανά μέσω του Διαδικτύου στην διεύθυνση http://scic.ec.europa.eu/str/basic/charjenk/ στις 24 Μαρτίου στις 14:30.