Ηλιακή Ενέργεια και ΤΠΕ

Το έργο αφορά την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών πλαισίων για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους δημόσιους λαμπτήρες φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου του Δημαρχείου της Νάξου.
Επίσης εκτός από τον φωτισμό, για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού θα τοποθετηθoύν 2 πρίζες με οδηγίες χρήσης για την ελεύθερη φόρτιση μικροσυσκευών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Laptop, κινητό, φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα, τερματικά χειρός PDA, PNAS κλπ) ώστε να αξιοποιηθεί το ελεύθερο ασύρματο ιντερνέτ που προσφέρεται στο χώρο αυτή τη στιγμή από το Δήμο Νάξου.

Το σύστημα θα είναι ισχύος 3,5 ΚWp και θα παράγει ετήσια ενέργεια 5.075 KW/h.
Οι ανάγκες κατανάλωσης ισχύος του χώρου που θα ηλεκτροδοτηθεί είναι 1 KW και η ενέργεια που θα απαιτηθεί για 10 ώρες ημερήσια είναι 10 KWh.
Επίσης, η παραγόμενη ετησία ενέργεια των 5 ΜWh από τα φωτοβολταϊκά σημαίνει αποφυγή έκλυσης περίπου πέντε τόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
Το σύστημα θα είναι προσαρμοσμένο με το δίκτυο της ΔΕΗ για περιόδους μικρής ηλιοφάνειας.
Τα φωτοβολταϊκά θα τοποθετηθούν στην ταράτσα του Δημαρχείου σε χώρο περίπου 30 τετραγωνικών μέτρων, με δυνατότητα επισκεψιμότητας από μαθητές σχολείων, φοιτητών για τη διεξαγωγή μαθημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η παρακολούθηση των παραγόμενων φορτίων θα γίνεται μέσω του δικτύου SYZEFXIS.