To ΕΛΛΑΚ και τα Ασύρματα δίκτυα στους ΟΤΑ της Κρήτης - Εμπειρίες και Παραδείγματα

Με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 21/12/20012, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «To ΕΛΛΑΚ και τα Ασύρματα δίκτυα στους ΟΤΑ της Κρήτης - Εμπειρίες και Παραδείγματα», που διοργάνωσε το Τμήμα πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου στο Δημοτικό Πολυχώρο της παλιάς Λαχαναγοράς.

Ο Δήμος Ηρακλείου γνωρίζοντας αφενός τη σημασία της χρήσης των νέων τεχνολογιών στην εσωτερική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης όπως επίσης και την αξία της εξωστρεφούς παροχής ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες και αφετέρου ότι τα δεδομένα αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς , και απαιτείται υψηλή εξειδίκευση , οικονομικά μέσα και συγκροτημένες υπηρεσίες για την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων, στις σημερινές αντίξοες οικονομικές συνθήκες, θεωρεί ότι αποκτά ιδιαίτερη αξία η συνεργασία των Δήμων της Κρήτης για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών, ιδίως στο χώρο των νέων τεχνολογιών, όπου υπάρχουν ελλείψεις και στο προσωπικό και στους οικονομικούς πόρους.

Για το λόγο αυτό, ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει την προαναφερθείσα Ημερίδα, καλώντας όλους τους Δήμους της Κρήτης, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή εμπειριών στα θέματα της χρησιμότητας του Ελεύθερου Ανοικτού Λογισμικού και της εγκατάστασης και λειτουργίας ασύρματων δικτύων.

 

Στην Ημερίδα τεκμηριώθηκε η χρήση και λειτουργία του λειτουργικού συστήματος ubuntu και της σουίτας εφαρμογών libreoffice στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης παρουσιάστηκε πρακτική εμπειρία από το σχεδιασμό και λειτουργία ασύρματων δικτύων σε Δήμους της Κρήτης.

Στην επιτυχία της Ημερίδας συνέβαλε με την παρουσία της η Ελληνική Εταιρεία Ελεύθερου Ανοικτού Λογισμικού.

Όπως τόνισε, ο Αρμόδιος για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Αεράκης, ο Δήμος Ηρακλείου υποστηρίζοντας έμπρακτα τη νέα αντίληψη στη δημόσια διοίκηση, αξιοποιεί κάθε εργαλείο προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών και της συνεχούς βελτίωσής τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ηράκλειο, αξιολογήθηκε ως μία από τις 21 εξυπνότερες πόλεις του κόσμου από τον Οργανισμό Intelligent Community Forum (ICF) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.